Lysá nad Labem – Litol

Práva subjektů

Fyzické osoby mají ve vztahu ke svým osobním údajům a správcům těchto údajů tato práva:

Čl.GDPR Právo Komentář
12-14 Být informován Máte právo být informováni o tom, jaká data o Vás správce nebo zpracovatel zpracovává, za jakým účelem tak činí, jak dlouho data uchovává, zda je předává dalším subjektům nebo to má v úmyslu.
15 Na přístup Přístup ke svým údajům, získání kopie, informace o zpracování.
16 Na opravu Právo na opravu chybných nebo neúplných údajů.
17 Na výmaz Pominul-li účel zpracování, odvolali jste souhlas nebo je zpracování protiprávní, můžete požadovat výmaz svých osobních údajů.
18 Na omezení zpracování Můžete požadovat omezení zpracování vašich osobních údajů po dobu řešení námitky, o zrušení omezení musíte být informováni včetně jeho důvodu.
19 Na oznámení změn nebo výmazu či omezení zpracování Oznámení o provedení změn Vašich osobních údajů, jejich výmazu, omezení zpracování nebo jeho ukončení, o příjemcích Vašich osobních údajů.
20 Na přenositelnost Právo získat u některých služeb data ve strukturovaném běžném nebo standardizovaném formátu.
21 Na námitku Při oprávněném zájmu z důvodu Vaší individuální situace nebo proti profilování nebo přímému marketingu můžete vznést námitku proti zpracování. Správce musí prokázat oprávněný důvod pro tyto činnosti.
22 Nebýt předmětem automatizovaného rozhodování včetně profilování Právo, aby o Vás nerozhodl výhradně automat. Můžete si vyžádat rozhodnutí člověka.
77 Podat stížnost Podat stížnost u dozorového úřadu – Úřadu pro ochranu osobních údajů. https://www.uoou.cz/
79 Na účinnou soudní ochranu Můžete se obrátit ve sporu se správcem na soud.
80 Být zastoupen neziskovým subjektem Můžete zplnomocnit neziskový subjekt, aby Vás zastupoval ve sporu se správcem a on je povinen s ním jednat.
82 Na náhradu újmy Správce je povinen nahradit subjektu údajů újmu, která mu vznikla.

Tabulka 1 Práva subjektů údajů